Gå til "Vildmarksmums"

 

 

 

Lette og hurtige retter til rygsækken

 

Her lister jeg en stribe retter op som er lette at lave på turen. Du skal i første omgang selv vurdere holdbarhed og vægt på retterne, indtil jeg får tid til at kategorisere dem bedre. Det kulinariske er i den lette ende, men frisk luft er fortsat jordens bedste krydderi.

 

 

Krydrede "hurtige kartofler"


til 1-2 pers skal der bruges 1 glas kartofler og 2 dåser cocktails pølser og 2 spk olie krydderi efter eget valg.
Vandet hældes fra,olie og krydderi komme i ...ryst til det er jævnt dækket med olie og krydderi,hældes på pande eller gryde og tilsæt pølserne(minus væden) og svits til det er varmt og let gylden. Pølser kan erstattes med bacon eller skinke.
Maden er klar på 5 min og spiseklar efter 6-10 min...velbekomme

 

 

Pasta med pølse

 

Frisk pasta med kogt pølse. 4minutter. Bom!

 

 

En "chili"

 

Løg, hvidløg, flere farver peberfrugt - blødgøres i varm olie
en dåse baked beans, cayennepeber og spidskommen vendes i og varmes.

 

 

Tomatsuppe.

 

Et hakket løg (kan være snittet hjemmefra) svitches. Flåede tomater hældes over. Boulliontern og vand. Salt og peber efter smag. Mini makaronier tilsættes de sidste 5 minutters kogetid. 15 minutter på spritbrænder. Svitch gerne topskud af brændenælde eller unge skvalderkål sammen med løgene.

 

 

Suppe med vandringsfyld

 

Suppe med mini suppehorn og soya granulat dertil brød og pølse

 

 

PPP

 

Pasta, pesto, pølse -grøn pesto der kommes på de varme pastaskruer og pølserne skæres i små stykker og røres i.

 

 

Fly crash

 

pasta + en dåsemakrel... tilberedningstid = den tid pasta tager at koge + 30 sek til at hælde makrellen hen over pastaen... det smager fantastisk...

Lidt pesto og oregano gør den ikke ringere. Men det er vel ikke uden årsag at dåsemakrellens øgenavn er "dårlig ånde".

 

 

Min yndlings-tur-dessert


Buttersdejsskaller
Jordbærsyltetøj
Flødeskum fra spraydåse
Pyntet med Chokoladekringle og kandiseret viol

 

 

Pasta Carbonara.

 

Steg først bacon i separat pande/gryde. Kog pastaen. Hæld bacon og masser af peber i pastaen. Slå 2-3 æg ud i retten, og lad dem stivne under svag varme. 20 min, så er der hovedret. Husk parmesan.

 

 

Ris med fyld.

 

Her er en nem en: kog ris med lidt tørret løg, grøntsagsbouillon og tørrede svampe. Når riden er kogt røres en bøtte flødeost (helst med valnødder) i. Lidt ekstra salt og peber, og så bare mums

 

 

 

 

 

 

Husk at I kan hjælpe andre til en bedre turoplevelse,

ved at give gode og gennemprøvede erfaringer og ideer videre til brug på Vildmarksbassen.dk

 

 

Læg en mail i rygsækken ;o) med jeres ide.

 

 

Jeg håber at godteposen gør tingene både bedre og sjovere

på jeres næste tur.

 

Carsten

 

*****************

 

 

 

 

Opdatering af siden »

 

Siden bliver opdateret efter behov, og der laves et overordnet månedligt gennemsyn af Vildmarksbassen.dk

 

 

Indholdet på denne side:

 

-Billig og god turkakao

-Dine egne pulver pandekager

-Madplan til turen

-Energi bar

-Chapati brød

-Bacon brød på omnia

-Kulsvierens specialitet

-Tørring af råvarer

-Lette og hurtige retter til rygsækken

 

 

 

Vildmarksbassen.dk © 2008 • Rettigheder og nyheder

 

Velkommen til Vildmarksbassen.dk

 

Hjemmesiden for friluftlivet på det nære plan, og et lille indblik i livet hos en friluft-entusiastisk familie.

 

 

Vildmarksbassen.dk