Astrid Lindgrens verden.

 

Oppe i sverige har de lavet et forlystelsesanlæg der bygger på mange af Astrid Lindgrens verdenskendte fortællinger.

 

 

Andre sider:

 

 

 

Fotoalbum

fra vore rejser

 

 

Stedet skiller sig ud fra mængden, eftersom det ikke er her du finder større, vildere og længere forlystelser. Istedet er konceptet oplevelse gennem en levendegørelse af en stor del af Astrid Lindgrens historier.

 

 

 

Kort fortalt spiller og improviserer små grupper af skuespillere dagen lang et væld af de små historier. Man kan ganske enkelt ikke nå dem alle, da de kører parallelt med hinanden over hele dagen.

 

Det er til gengæld muligt at følge tråden i enkelte historier efterhånden som skuespillerne bevæger sig rundt i parkens mange miljøer.

Alle miljøer er etableret ud fra Astrid Lindgreens liv og historier.

 

 

Dertil kommer muligheden for selv at bevæge sig ind i en formindsket version af vimmerby, opleve husene i Bullerby, bevæge dig omkring Mattisborgen, eller blive lille i det store hus, hvor selv stolesædet er i hovedhøjde.

 

 

 

Oplev Astrid Lindgrens verden på den gode måde

 

Snyd dig selv og tag kun en dag om det. Så enkelt kan det siges. Dermed vil jeg måske ikke anbefale at tage 2 dage i træk. Flere har nævnt at man nok bliver lidt "overmæt" af oplevelsen på den måde. Omvendt er det jo alternativet, hvis det virker uoverskueligt at komme til Sverige gennem flere ferier. 

Vi vil her anbefale at bruge en dag imellem besøgene i parken, på at køre rundt og se stederne fra bøgerne, så besøgene bliver spredt lidt.

 

 

Vi har selv været der en enkelt dag, et par år i streg. Det har givet tid til at læse nogle af historierne før og efter besøget. Komme rundt til alle stederne der er nævnt i bøgerne flere gange. Samt genopleve historierne anden gang man kommer i parken, hvor meget bliver spillet på en ny måde.

 

 

Alt det andet fra historierne

 

Som nævnt ovenfor bør man opleve hvor dejligt et land Sverige er at holde ferie i, samtidig med at man kommer rundt i omegnen af Astrid Lindgrens verden.

 

 

Jo, Mariannelund findes skam i virkeligheden.

 

Og Kathult findes også - ihvertfald stedet, og gården hvor filmene blev optaget, ligger også på egnen. Den ligner nu ganske godt det vi ser i filmene, selv om der nok er lidt kort mellem snedkerboden og fadeburet der ude i virkeligheden.

 

Bullerbyen er også værd at besøge. Man skal parkere lidt derfra, og gå de sidste få hundrede meter. Men husene er der, og børnene kan komme til at lege på et halmloft.

 

Turistinformationen i Vimmerby, har udgivet en folder om de mange steder der relaterer til Astrid Lindgreens historier. Meget af inspirationen til hendes fantastiske fortællinger opstod nemlig i lokalområdet, og der er rigeligt at se på til en hel dag med bil.

 

 

Husk dog at det mange steder er folks private hjem I besøger, og de tjener en lille skilling på adgang og parkering. Ville du ikke selv gøre det, hvis der dagligt kom adskillige busser med turister til dit hus.

 

 

Overnatning

 

Området omkring Astrid Lindgrens verden er godt dækket ind med overnatninger. Mange vælger en samlet pakke, hvor en hytte på campingpladsen lige ved parken er inkluderet.

 

Der er dog en del naturskønne campingpladser lidt længere væk fra turist-mekkaet, som samtidig prismæssigt ligger mere fornuftigt. Her skal der dog køres til og fra parken, men det giver så også lidt ro til at falde ned efter dagens indtryk. Samtidig er de knapt så overrendte, og i vore øjne mindre stressende. En løsning vi har været glade for.

 

 

I selve Vimmerby kan man endda via turistkontoret leje nogle meget billige 4 personers hytter bag deres svømmehal. Det finurlige er at man skal parkere på deres ishockeybane, der jo ikke er i brug om sommeren. Disse hytter har dog næsten ikke eksisterende køkkenfaciliteter, så husk trangiaet.

 

 

Et godt spisested

 

Til slut vil vi lige nævne Lines køkken, der ligger i parken, og har den perfekte buffet efter en lang dag med oplevelser.

 

 

Den er i et fornuftigt prisleje, omgivelserne er hyggelige, maden smager godt, der er rigeligt, og børnene kan få ro på før man kommer tilbage til hytten, værelset eller teltet. Endelig er det vældigt hyggeligt at runde af med en lille spadseretur i parken efter lukketid.

 

En god måde at afslutte besøget på...

 

 

Vi håber dette giver dig appetit på at komme afsted,

ud på nye oplevelser.

 

 

 

 

 

Opdatering af siden »

 

Siden bliver opdateret efter behov, og der laves et overordnet månedligt gennemsyn af Vildmarksbassen.dk

 

 

Gode links »

 

 

 

 

 

 

Vildmarksbassen.dk © 2008 • Rettigheder og nyheder

 

Velkommen til Vildmarksbassen.dk

 

Hjemmesiden for friluftlivet på det nære plan, og et lille indblik i livet hos en friluft-entusiastisk familie.

 

 

Vildmarksbassen.dk