Madplanen på tur

 

Vejen til mandens hjerte går gennem hans mave. Den gælder i høj grad også for alle deltagerne på turen. Rugbrød bli-ver kedelig efter et par dage i tasken, og pulvermad mister også lidt af magien efter nogle dage.


Specielt hvis man ikke varierer sine aftensretter, så de 3 pastabaserede aftensmåltider efterfølges af 2 baseret på ris.


Et af vores bedste værktøjer til at undgå dette, er at lave en madplan. Her får du overblik over hele din forplejning, og kan let se om der er glemt noget. Samtidig kan du allerede fra starten sørge for at der er variation i kosten.


Her er et eksempel på den madplan vi typisk bruger. Den indeholder de overordnede typer proviant, og du vil kunne skrive de rigtige menuer på i margenen. Skitsen er tilpasset og brugt flere gange siden fjeldfærd 2002.


Under selve turen plejer vi at tage madplanen som et grundkoncept, og lægge måltider og mellemmåltider frit ind efter lyst og behov. Dermed har vi overblik, og får ikke alt for meget fyldt i rygsækken. Ved at strege ud efterhånden som vi indtager hovedmåltiderne, kan vi også let bevare et overblik over maden resten af turen.



Få bedre mad på din tur


Opdag verden har levet en god artikel omkring opbygningen af madplanen, som jeg vil anbefale at læse.

Fjeldkogebog


Rolf har lagt sin fjeldkogebog ud på nettet. Her er inspiration at hente til din madplan. 

Fjeldkompendiet


Under "maden i fjeldet" er der masser af tanker og ideer at hente til fjeldkosten.

Lav din egen fjeldmad


Husk at der en tørremaskine, let kan laves både billigere, bedre og mere mættende fjeldmad, end standard tørkosten.