![](/Iconer/vandringsmanden%20web.jpg)
Gå til "Vildmarksmums"
Billig og god turkakao:
Den billige kakao fra varehusene kan forbedres kraftigt med ganske få midler, og samtidig overgå langt dyrere kakao'er i smag. Det kræver et glas af den billige kakao til varm vand fra eksempelvis Fakta som grundlag.
Kakao grundblanding:
1 glas vandbaseret færdigkakao blandes med 2-3 spiseskefulde ren kakaopulver, alt efter smag.
Varm kakao kan serveres som den er, eller med flødeskum og et drys vanillesukker over. Frisklavet flødeskum er selvfølgelig bedst, men flødeskum på dåse kan også bruges. Det giver blandt andet en bedre holdbarhed.
*****
Den hurtige:
Der skal cirka 1 spsk. kakaoblanding (efter smag) til 2 dl. kogende vand.
Husk altid at hælde vandet op før du putter kakaoblandingen i. Dermed røres det let ud uden klumper.
Denne version er velegnet til at tage med på den krævende vandring, hvis den hældes på en plasticflaske med stor åbning.
*****
Den hyggelige:
1 liter vand
Lidt stødt Chili
1 hel Stjerne anis
1 hel stykke Kanel
3 hele Nelliker
Ca. 5 spsk. kakaoblanding (efter smag).
Kog vandet op med de øvrige ingredienser. Lad gerne ingredienser trække lidt før du hælder op.
*****
Luksusversionen:
1 liter sødmælk
1 plade meget mørk chokolade
Lidt stødt Chili
1 hel Stjerne anis
1 hel stykke Kanel
3 hele Nelliker
Kog mælken op på lav blus med chokoladen, og de øvrige ingredienser. Det skal ske under stadig omrøring, så mælken ikke brænder på.
Luksusversion er dog ikke til brug på krævende vandringer pga. mælkens holdbarhed og vægt. Den er endnu ikke prøvet med sødmælkspulver, der vil fjerne problemet.
*****
Egnet til brug ved:
![](/P%e5%20tur/ikon%20for%20vandring.jpg)
![](/P%e5%20tur/ikon%20for%20fjeldvandring.jpg)
Husk at I kan hjælpe andre til en bedre turoplevelse,
ved at give gode og gennemprøvede erfaringer og ideer videre til brug på Vildmarksbassen.dk
![](/Iconer/PiezoelectricStraps.jpg)
Læg en mail i rygsækken ;o) med jeres ide.
Jeg håber at godteposen gør tingene både bedre og sjovere
på jeres næste tur.
Carsten
***************** |