Gå til "Vildmarksmums"
Lette og hurtige retter til rygsækken
Her lister jeg en stribe retter op som er lette at lave på turen. Du skal i første omgang selv vurdere holdbarhed og vægt på retterne, indtil jeg får tid til at kategorisere dem bedre. Det kulinariske er i den lette ende, men frisk luft er fortsat jordens bedste krydderi.
Krydrede "hurtige kartofler"
til 1-2 pers skal der bruges 1 glas kartofler og 2 dåser cocktails pølser og 2 spk olie krydderi efter eget valg. Vandet hældes fra,olie og krydderi komme i ...ryst til det er jævnt dækket med olie og krydderi,hældes på pande eller gryde og tilsæt pølserne(minus væden) og svits til det er varmt og let gylden. Pølser kan erstattes med bacon eller skinke. Maden er klar på 5 min og spiseklar efter 6-10 min...velbekomme
Pasta med pølse
Frisk pasta med kogt pølse. 4minutter. Bom!
En "chili"
Løg, hvidløg, flere farver peberfrugt - blødgøres i varm olie en dåse baked beans, cayennepeber og spidskommen vendes i og varmes.
Tomatsuppe.
Et hakket løg (kan være snittet hjemmefra) svitches. Flåede tomater hældes over. Boulliontern og vand. Salt og peber efter smag. Mini makaronier tilsættes de sidste 5 minutters kogetid. 15 minutter på spritbrænder. Svitch gerne topskud af brændenælde eller unge skvalderkål sammen med løgene.
Suppe med vandringsfyld
Suppe med mini suppehorn og soya granulat dertil brød og pølse
PPP
Pasta, pesto, pølse -grøn pesto der kommes på de varme pastaskruer og pølserne skæres i små stykker og røres i.
Fly crash
pasta + en dåsemakrel... tilberedningstid = den tid pasta tager at koge + 30 sek til at hælde makrellen hen over pastaen... det smager fantastisk...
Lidt pesto og oregano gør den ikke ringere. Men det er vel ikke uden årsag at dåsemakrellens øgenavn er "dårlig ånde".
Min yndlings-tur-dessert
Buttersdejsskaller Jordbærsyltetøj Flødeskum fra spraydåse Pyntet med Chokoladekringle og kandiseret viol
Pasta Carbonara.
Steg først bacon i separat pande/gryde. Kog pastaen. Hæld bacon og masser af peber i pastaen. Slå 2-3 æg ud i retten, og lad dem stivne under svag varme. 20 min, så er der hovedret. Husk parmesan.
Ris med fyld.
Her er en nem en: kog ris med lidt tørret løg, grøntsagsbouillon og tørrede svampe. Når riden er kogt røres en bøtte flødeost (helst med valnødder) i. Lidt ekstra salt og peber, og så bare mums :-)
Pasta med tun.
Pasta, dåsemajs, tun og karry evt. tilsat lidt fløde/flødeost/creme fraise
Husk at I kan hjælpe andre til en bedre turoplevelse,
ved at give gode og gennemprøvede erfaringer og ideer videre til brug på Vildmarksbassen.dk
Læg en mail i rygsækken ;o) med jeres ide.
Jeg håber at godteposen gør tingene både bedre og sjovere
på jeres næste tur.
Carsten
***************** |