Omnia ovnen - Friskbagt brød på turen
På en let kølig tidlig aprildag stod jeg med let og luftig friskbagt brød, on location ved Horsens fjord..
Et passende brød slås op af omkring ½ kg mel.
En gammel opfindelse er nemlig kommet til live igen. Den gamle gasbageform bliver atter produceret under navnet "Omnia", så hvis du ikke lige kan finde den på et loppemarked findes den nu til salg i camping og bådebutikker til priser omkring 300 - 400 kr.
Se mere her.
Her bruger vi en COBB grill som varmekilde.
Ovnen ligner en gammeldags randform med ekstra låg og bund, og kan placeres ovenpå varmekilder som kogeplader, en grill, gasblus eller et trangia. Her kan du lave det samme som i en rigtig ovn - dog bliver bradepandekagen rund og betydelig mindre. Princippet er kort fortalt at der er en skorsten i midten af ovnen, som fordeler varmen, således at den kommer både ovenfra og nedenfra.
Brødet er kun sort ind mod skorstenen i midten af ovnen,
og dejlig sprødt på trods af en udendørs langtidshævning.
Det bedste ved det hele er dog at den kan bruges på stort set alle varmekilder - Også det gode gamle trangia. Der kommer tur-tingen så ind i billedet :o)
Med en vægt på knap 400 gram kan det næsten forsvares at bære den med på mindre ture, da vægten af brød dermed er decimeret til melblandingen.
Køb den her.
*****
Egnet til brug ved: