Gå til "Vildmarksmums"
Dine egne pulver pandekager:
Lav dit eget pandekagemix. Det holder prisen nede og du bestemmer selv smag og mængde.
Sødmælkspulver kan købes billigt i mange indvandrerbutikker. Det er ofte i en dåse med Whole milk. Æggepulver hedder ligeledes Whole eggs, og findes i enten indvandrerbutikker, fra England via nettkøb, og i mindre mængder som tørkost ved friluftsbutikker (men her er prisen derefter).
Der blot skal tilsættes vand når man vil lave pandekagerne. Denne portion passer til ca. 4 dl vand og giver 10 pandekager;
250 g mel
2 tsk. sukker
½ tsk. salt
50 g sødmælkspulver
50 g æggepulver (hele æg)
Evt. lidt vanille eller vanillesukker for smagen.
*****
Egnet til brug ved:
Kulsvierens specialitet
Traditionel svensk ret for skovarbejdere og kulsviere, der måtte klare sig med hvad de havde med i skoven. Køleskab havde man jo ikke.
KOLBULLAR
2 dl hvedemel
3 dl vand
½ tsk salt
200 g saltet flæsk (helst tørsaltet)
Bland mel, salt og vand så det har tid til at stå og trække. Det kan evt. blandes hjemmefra og hældes på flaske hjemmefra.
Skær flæsket i tern og brun halvdelen af flæsket i margarine, rapsolie eller palmin. Brug gerne bålpande til dette.
Hæld halvdelen af dejen i panden til det stegte flæsk. Når "kagen" er klar skal den vendes.
Proceduren gentages med den anden halvdel af flæsk og dej.
Husk at I kan hjælpe andre til en bedre turoplevelse,
ved at give gode og gennemprøvede erfaringer og ideer videre til brug på Vildmarksbassen.dk
Læg en mail i rygsækken ;o) med jeres ide.
Jeg håber at godteposen gør tingene både bedre og sjovere
på jeres næste tur.
Carsten
***************** |