Sørg altid for ordentlig mad på turen
Gode ideer samt spændende opskrifter til varierende og anderledes mad på turen - er en væsentlig del af historien bag en succesfuld oplevelse. Vildmarks-mums huskes !
Under Mad på turen er formålet at finde inspiration til at forsøde livet, også på den krævende tur. Hvad enten dagen er gået godt, eller det hele har været lidt op ad bakke. Så er det altid godt at have noget at glæde sig til, efter en lang dag i naturen.
Vejen til vildmarksbassens hjerte går gennem maven. Den filosofi gælder i høj grad også for alle deltagerne på turen. Rugbrød bliver kedelig efter et par dage i tasken, og pulvermad mister også lidt af magien efter få måltider. Her kommer forslag til suplementer og varianter af menuen, så man glæder sig til maden ved hvert måltid.
Derfor har jeg valgt at lade denne sektion af Vildmarksbassen.dk være dedikeret til den velsmagende mad på turen.
At kunne lave det perfekte snobrød, er ingen ringe kundskab at have med i livets rygsæk. Men at kunne lave langtidshævet foccacia to dages vandring fra nærmeste hus, er det der skiller fårene fra bukkene.
Du ønskes god fordøjelse !!!
Denne underside indeholder en stribe lette retter, som er hurtigt tilberedte.
En introduktion til det gode køkken på trangiaet. Når Le Chef besøger Cousine de Trangia :-)
Du kan selv lave god og mættende letvægtsmad med lang holdbarhed til din vandretur. Det er faktisk lettere end du tror.
Kom godt i gang med at lave råvarer med lav vægt og lang holdbarhed.
Vejen til succes er ofte en god og gennemtænkt madplan.
Kaffe & tur hænger sammen, hvis I spørger mig - Så hvorfor ikke god kaffe på tur...
Tur Barista er et mærke lavet med det formål at udbrede et alsidig kendskab til kaffebrygning på tur.
Den oprindelige kaffe i naturen er lavet over bål siden de store kvægdriftes tid. Her er opskriften på ægte cowboy kaffe, eller måske i en perkulatorkande. Måske du selv vil riste bønnerne.
Lav god turkakao. Enten af den billige fra Lidl, eller måske luksusversionen som lokker alle til når den kommer frem.
Det lille pandebrød er lækker og nem at lave. Lær hvordan det laves.
Brødet her er langtidsholdbar, mætter godt og giver masser af energi. På vandreturen er det måske energi baren der trækker. Rugbrød med tranebær og mandler. Lækkert.
Snacken der kan redde dagen, bliver kun bedre når den er hjemmelavet
På standlejren er popcorn en god hygge aktivitet. Især hvis man har børn med på turen.
Hele fjeldturen sat op på listeform. Her findes gode ideer til vandreturens mad.
Niels Astrup Millard har venligst frigivet denne glimrende kogebog til vildmarksturen. Den fortjener en plads øverst i rygsækken.