Bag Chapati pandebrød


Chapati brød


I landene omkring himalaya bager de små flade brød direkte på panden. Brødet er blot en klump dej der er trykket ud, og bagt direkte på trangiaets pande i lidt olie. 


Et godt supplement når fjeldkosten skal varieres på længere vandringer. (16. stk - passer til et madhold - spis dem til suppe, med pålæg eller honning) 

2 mugge (6-7 dl) fuldkornshvedemel eller chapati-hvedemel
lidt salt
1 spsk vegetabilsk olie
  


Bland salt og olie i melet og ælt det hele sammen i en frysepose. Tilsæt lidt vand ad gangen og ælt indtil dejen føles svampet. Hæld lidt olie over, så den ikke tørrer ud.


Lav dejen nogle timer før, den skal bruges, så den kan hvile og trække væde. Så er den nemmere at rulle ud og bobler bedre op.


Dyp hver dejklump i almindelig hvedemel og tryk den flad (så sparer du køkkenrullen). Brug en trangiapande eller en tawa (der er en metalpande til chapatibrød), til at bage brødene på.


Trangiaet skal have medium blus på brænderen. Husk at regulere blusset efter behov og erfaring.


Chapati dejen lægges på panden - der er plads til 3-4 stykker på en trangia pande. Når den begynder at boble op, vendes den og brunes to begge sider. Til sidst trykker man på den for at fordele luften og lade den boble op.


Chapatien kan pensles med smeltet ghee (klaret usaltet smør), så den bliver blød (men kun hvis I gider bære det med).