Lette retter til rygsækken

 

Her er en stribe retter op, som både er lette og hurtige at lave på turen. Indgangsvinklen er at det skal tage omkring et kvarter at lave retten på et stormkøkken, og med en sværhedsgrad så alle kan være med uden at skulle have gang i det helt store udvalg af køkkengrej..


Det kulinariske er måske lidt i den lette ende, men frisk luft er fortsat jordens bedste krydderi. Hurtig og enkel mad kan jo heldigvis også stille sulten på en god måde. 


Find flere og mere avancerede retter på siden "Madplanen på tur" & "God mad på Trangia-maner"


 

Blandede retter:


* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

 

Krydrede "hurtige kartofler"


Til 1-2 personer skal der bruges 1 glas kartofler, 2 dåser cocktails pølser, og 2 spsk olie. Krydderi er efter eget valg.
Vandet hældes fra kartoflerne, olie og krydderi kommes i glasset til kartoflerne... Ryst til kartoflerne er jævnt dækket med olie og krydderier. De krydrede kartofler hældes på en pande eller gryde, og pølserne (minus væden) tilsættes. Svits mixet til det er varmt og let gylden. Pølser kan erstattes med bacon eller skinke.


Maden er klar på 5 min og spiseklar efter 6-10 min...velbekomme


Vægten er i den tunge ende, men retten er mættende og let at lave. 


* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

 

En "chili"

 

Løg, hvidløg, samt flere farver peberfrugt, blødgøres i varm olie.
En dåse baked beans, lidt cayennepeber og spidskommen vendes i, og retten varmes til kogepunktet.


Vægten er medium, men retten kræver frisk brød, så volumen kan være høj.

 

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *


Ris med fyld.

 

Her er en nem en:

Kog ris med lidt tørret løg, grøntsagsbouillon og tørrede svampe. Når risen er kogt færdig, røres en bøtte flødeost (helst med valnødder) i. Lidt ekstra salt og peber, og så bare mums

 

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *


Wok amok


Varm olie godt i gryden. Smid en pakke wok blanding i gryden, og vend det konstant så det ikke brænder på. Tilsæt rigelig soya samt cocktailpølser eller rejer. Lad det stå med god varme til det er kogt ind. Rejer må helst vente med at komme i til kort før servering.


Let tung ikke langtidsholdbar ret, men bestemt god en dag i shelter.


* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *


Flade pandebrød


2,5 dl græsk yoghurt, 300 g mel, 2 tsk bagepulver, ½ tsk salt, evt. lidt timian,


Bland alle ingredienser. Hold lidt af melet tilbage, og tilfør det lidt ad gangen når du ælter dejen. Del dejen i 8 stykker og pres dem ud til runde flade brød. Bag dem på en forvarmet slip-let pande ved middel varme i lidt olie. Når der dannes luftbobler i brødet og overfladen bliver gylden, vendes det for at bage færdig på den anden side.


Lette brød at tage med til flerdages turen. Kan bruges til de fleste retter.


* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *



Retter baseret på pasta:


* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *


Pasta med pølse

 

Frisk pasta med kogt pølse. 4 minutter. Bom!


Hurtig, men tung ret til shelterturen...


* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

 

 


* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

 

Pasta Carbonara.

 

Steg først bacon i separat pande/gryde. Kog pastaen. Hæld bacon og masser af peber i pastaen. Slå 2-3 æg ud i retten, og lad dem stivne under svag varme. 20 min, så er der hovedret. Husk parmesan.


Klart en solid, omend tung ret.


* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *


Fly crash

 

pasta + en dåsemakrel... tilberedningstid = den tid pasta tager at koge + 30 sek til at hælde makrellen hen over pastaen... det smager fantastisk... Lidt pesto og oregano gør den ikke ringere. 


Mellemtung og let ret at lave.


* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *


De 3 P'er, eller slet og ret PPP.

 

Pasta, pesto, pølse - Grøn pesto røres i de varme pastaskruer, sammen med pølser skåret i små stykker.


Tung ret, men ret lækker.


* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *



Supper:


* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *


Tomatsuppe.

 

Et hakket løg (kan være snittet hjemmefra) svitches. Flåede tomater hældes over. Boulliontern og vand. Salt og peber efter smag. Mini makaronier tilsættes de sidste 5 minutters kogetid. 15 minutter på spritbrænder. Svitch gerne topskud af brændenælde eller unge skvalderkål sammen med løgene.


En tung ret at bære. Mest egnet til kortere ture.

 

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *


Suppe med vandringsfyld

 

Suppe med mini suppehorn og soya granulat dertil brød og pølse.


Bruger man pulversuppe er retten let, og passer godt til en flerdagestur.

 

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *



Desserter:


* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

 

Min yndlings-tur-dessert


Buttersdejsskaller
Jordbærsyltetøj
Flødeskum fra spraydåse
Pyntet med Chokoladekringle og kandiseret viol


Skrøbelig dessert at fragte, så bedst i standlejren.


* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *


Pandekage med fyld


Bag pandekager. Enten med egen dej, eller fra pulver. Placer en klat græsk yoghurt eller creme fraiche, samt syltetøj, eller en håndfuld friskplukkede bær på pandekagen. Bedre bliver det ikke.


Bruger man pulverpandekager, er det en fin ret til vandreturen.


* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *


Mariesnåde


En tarteletskal lunes. En halv dåsefersken placeres i skallen, evt. sammen med lidt solbærsyltetøj. Dækkes med dåseflødeskum.


Skrøbelig dessert at fragte, så bedst i standlejren.


* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *