Tur udstyr


På vildmarksbassen er der gennem tiden beskrevet en del godt tur udstyr. Samt ting, ideer, og opfindelser der kan bruges til at gøre turen lidt bedre. Denne side er tænkt som den direkte vej til alle de geniale typer frilufts- gear, ideer og opskrifter du finder her på Vildmarksbassen.dk  


Fælles for alt er at jeg selv enten indkøber eller konstruerer, og bruger det. Derfor har jeg ingen kommercielle aktier mine beskrivelser.Til gengæld bør og skal der tages forbehold for personlige holdninger :-)

 

Noget materiel er taget med fordi det kan bruges til instruktioner i vildmarkslivet. Andet gør stormkøkkenet til en bedre ven på en uge med tørkost. Måske er der et stykke materiel du kan lave selv, eller ikke kender brugen af. Eller endda en ny måde bålet kan udnyttes.

 

Og så er man vel altid lidt grej-fetichist. Så korte beskrivelser af godt og brugbart udstyr er her altid plads til. Her taler vi sjældent om moderigtigt udstyr, eftersom jeg er jyde og gerne tænker længe over tingene før jeg køber. 

 

Kort sagt - Her er lidt af hvert for os der elsker at nørde lidt i det gode udeliv.


Trangiaet


Trangias stormkøkken er et af de mest multianvendelige feltkøkkener som findes. Læs om de mange muligheder.

Bag på gasbageform


Bag kage som derhjemme - Bare ude på turen. Den gamle gasbageform har fået nyt liv i Omnia.

Trangia som røg-ovn


Lav dit trangia om til en intermistisk røg-ovn, og lav anderledes spændende mad på turen.

M40 Swedish mess kit


Det svenske feltkogesæt er verdens ældste, og eksemplarer på 80 år er i brug blandt friluftsfolket.

Dutch oven


Bring madlavningen til et nyt højdepunkt. Kogegrejet pionererne brugte i det vilde vesten, er blandt det bedste grej på bålet.

Wild woodgas stove


En lille brænder der kører på fast brændsel, og udnytter det dobbelt så godt som et bål.

En supereffektiv vandvarmer


Kelly kettlen kører på fast brændsel, og varmer vandet lige så hurtigt som en Jet-boil. Det er blot at bruge den rigtigt.

Jerven fjellduken


Det stykke udrustning jeg bruger mest. Regnslag, sovepose, læskærm, strandtæppe, redningstæppe og hængekøje. Alt i et.

Træ forgasningsbrænder GDS


Lav selv en effektiv brænder til fast brændsel. Let og billig at lave.

Gasbageform GDS


Vil du prøve en gasbageform, uden at skulle investere. Eller blot have en ekstra i reserve. Det er let at komme i gang.

Byg din egen stråleovn


Udnyt bålets strålevarme til at bage. Det er lettere end det lyder. Folie, papkasse og gaffa-tape er alt der skal til.

Godt båludstyr fra loppemarkeder


Find godt og ofte billigt båludstyr, fra dengang det var en del af husholdningenKategorisering af emner:

 

For at lave et enkelt overblik over brugsværdien for det beskrevne, har jeg mærket beskrivelserne med de brugsområder jeg finder relevant.

 

Inddelingen i brugsområder er selvfølgelig vejledende, og jeg har det håb at dit valg af udstyr til turen altid vil bygge på grundige overvejelser.

 

*****

  

Standlejren: 


Aktiviteten hvor vægt og volumen kun er begrænset af det fragtmiddel man har. Alt kan og vil blive brugt, af nødvendighed eller blot fordi det er sjovt. Begrænsningen ligger vel kun i hvor meget man gider gøre rent bagefter. Kategorien dækker også over alle de ting der bare gør det sjovt at være ude, uanset om man er på tur, udflugt eller hjemme i haven.

 

*****

  

Kanoturen:


Aktiviteten hvor vægt og volumen er stort set uden betydning. Der skal højest bæres over kortere stræk, og så længe der er plads i kanoen kan det tages med. Begrænsningen må ligge i, at der kun bør medtages hvad der skal bruges.

 

*****

  

Vandreturen:


Den hyggelige vandretur. Turen hvor vægt og volumen har mindre betydning. Turen er oftes over kortere tid, og der kan være indkøbsmuligheder undervejs. Men der bør stadig ikke medbringes 2 ting med samme brugsområde.

 

*****

  

Fjeldturen:


Den krævende vandring. Turen hvor både vægt og volumen har betydning. Alt der bæres med, skal bruges - hvorfor der skal tænkes over hvert enkelt stykke materiels vægt og betydning for turen.

 

*****