Log for vildmarksbassen


Rettigheder og Log for WwW.Vildmarksbassen.dk

 


Rettigheder for siden.

 

Vildmarksbassen.dk opstod i 2008...


Hjemmesiden Vildmarksbassen.dk, samt de dertil uploadede fotoalbums tilhører Carsten Skovgaard Bernt med familie. 

Der må ikke kopieres eller uddrages dele af indholdet uden dokumenteret aftale med familien Bernt.

 

Den direkte årsag er at vi vil undgå en forkert sammenkædning af siden i mediemæssige eller politiske sammenhænge. 

 

Til gengæld er vi altid villige og åbne for en ærlig og reel dialog  omkring brugen af siden, og giver gerne tilladelse til brug af siden i den rigtige kontekst.

 


Fjeldkompendiet hostes på siden, og er frit tilgængelig af enhver der ønsker at bruge den i friluftsmæssige sammenhænge. Blot skal gruppens logo (rensdyret) medtages, og "Vildmarksgruppen De ømme tæer" altid anføres som kilde.


Ønsker du at hoste kompendiet skal du have skriftlig tilladelse fra undertegnede eller Bjarne Damm.

 


/ Carsten Skovgaard BerntLog for det nye Vildmarksbassen.dk - Version 2021


Nyeste notater vil stå øverst i loggen. I en passende tid efter årets slutning samler jeg årets log under årstallet.


Mange sider har kun været halvgjorde efter at sitet måtte genindtastes ved overgangen fra den gamle platform. Dette følger jeg løbende op på, og tager færdiggørrelsen bid for bid. At siderne er færdige, betyder ikke at jeg aldrig går i dybden med flere detaljer om emnet på et senere tidspunkt. Alt kan perfektioneres :-)


2023 Q3: Et stille kvartal på hjemmeside fronten, udover lidt opdateringer og vedligehold af siden. Jeg har fået mig et savværk fra Kellfri, og når jeg har lært det at kende bliver det vist helt naturligt næste side på vildmarksbassen.


2023 Q2: Jeg har fået sat sektionsbilleder ind på stort set hele hjemmesiden, så den fremstår mere retlinet og læseværdig. Idebog for friluftfolket er kommet til ind under friluftsuniverset.


2023 Q1: I "oplev verden" er Rejsen til Rovaniemi nu lagt ind. Siderne "Tur & friluftsliv", "Bag på gasbageform", "I hængekøje" samt "I havkajak" er nu gjort færdige. Tekniksiden for torpet har fået flere detaljer tilføjet.


2022: I forbindelse med projekt 12xTrangia er jeg ved at lave et site med trangia mad i den gode ende. Om det ender som en lille kogebog, eller blot en stribe retter til inspiration på turen, må vi se som tiden går.. Samtidig har alle sider omkring stormkøkkenet fået et løft, så de nu er tidssvarende. Endelig er jeg også tid til at beskrive livet i havkajakken. Det er skægt at sætte ord på en af mine helt store interesser.

Hele sitet er løbende finjusteret, men især siderne omkring turmad er kraftig opjusteret, og mit lille projekt med at lave egen letvægts turmad, har nu fået plads til tekst og opskrifter på siden "maden i fjeldet". 

Delen omkring torpet har fået lidt ekstra kærlighed for at gøre det mere overskuelig, og samtidig skabe rum til at præsentere de mange muligheder der er for et spændende og varieret besøg i området. En teknisk side er stødt til, og selve novasol delen kører nu på engelsk af hensyn til vore gæster.


2021: Vildmarksbassen er overført og opdateret til den ny platform. Det blev et af mine "små" Covid projekter. Hele sitet har undergået en løbende gennemgang, tilpasning af sidenavne og afpudning af tekst og billeder gennem resten af 2021. 


I 2015 ændrede One.com platformen for hjemmesiden og ville ikke overføre siden til den nye platform. At skulle overføre et univers med 80 undersider med fuld genindtastning, er ikke nogen hurtig opgave. Derfor stod hjemmesiden stille i 6 år, som følge af øget arbejdspres og familiære årsager.


Disse forudsætninger blev ændret i foråret 2021. Covid fik skabt tiden og rummet til at gennemføre opgaven. Perioden under Covid lock down stod på måneder med hjemmeside aftener, og vildmarksbassen.dk blev atter flyvende, men ikke helt perfekt lagt op.


Release af det nye univers skete 2. april 2021 kl. 16:50.


 

Log fra 2014 for det oprindelige "Vildmarksbassen.dk" fra perioden 2008-2015

 

Nyeste tilføjelser vil stå øverst i loggen, der føres for hver måned. Af hensyn til  plads, overskuelighed og relevans, går loggen kun et år tilbage i tid.

 

December 2014: Besked kom at one.com vil omlægge hele platformen og ikke hjælpe med overførsel af eksisterende hjemmesider. Opdateringer ophører

 

November 2014: Endelig er et stort afsnit omkring tørring af råvarer kommet til under Vildmarksmums. En appelsinbitter er også kommet til.

 

Oktober 2014: "Vildmarksmums" er opdateret i en ny og overskuelig opsætning, med plads til flere fakta, der løbende vil blive tilføjet.

 

September 2014: "Ved ilden", "livets små herligheder" & "vildmarksgodter" er nu opdateret i en ny og overskuelig opsætning, med plads til flere fakta. Nyt om spejderskjorten

 

Juni, juli, august 2014: Summertime, nyt job og byggeprojekt præger billedet. Hyttesiden er tilrettet. Dutch oven basisviden er kommet ind under "ved ilden"

 

Maj 2014: Der er lidt nyt om Wild Stove, hvor en vindskærm er en kraftig forbedring.

 

April 2014: Alle hundesider er redigeret, og dyrlægernes kodeks for hunde er lagt ind. Vildmarksmums er nu fuld af hurtige og lette retter til at lave på tur.

 

Marts 2014: Det er brændetid. Men lidt nyt om spejderuniformen, samt lidt tilpasninger på bitter siden og kano siden. Og så er skovflåten beskrevet på tursiden.

 

Februar 2014: Maries tegnede logoer kommer ind efterhånden som de bliver til. Et stykke om trangiaet er kommet til vildmarksgodter. Nyt om spejderuniformen.

 

Januar 2014: Godt nytår. Der er lagt et bacon brød ind under tur udstyr, og havtorne bitteren er prøvesmagt for første gang, lidt søde svesker sat over.En PC er en fuldstændig fantastisk opfindelse...

  

Der sker stadig lige mange fejl

- men nu skyldes det heldigvis ikke nogen !!!