Baconbrød på gasbageform

 

På såvel omnia eller optimus ovnen er brødbagning så let at den kan foregå hvor som helst. Det gør at vi ind i mellem sparer madpakken, og bager dette brød når vi er på tur.

 

Generelt kan alle opskrifter på  brød bruges, og man skal bare holde sig for øje at ½ kg mel giver et brød der passer til Omnia ovnen.

 

Lav eksempelvis en fransbrødsdej af 500 g. mel, 1 tsk. salt, 1 tsk. sukker, 3 dl vand/mælk, samt 25 g. gær.



Er du på tur blandes dejen om aftenen.


Rør gæren ud med saltet til den smelter. Ingredienserne blandes og æltes op med med kold mælk/vand i mindst 5 minutter.


Dejen skal være nogenlunde tør at se på, før den stilles til langtidshævning i en gryde eller en pose indtil næste morgen. Hævningen skal ikke foregå i varme, men der skal dog være frostfrit.

 

Blander du hjemmefra bruger du blot lunken vand/mælk, og lader dejen hæve et varmt sted samt i bilen undervejs. Dejen skal hæve i mindst en time. Der sker ikke noget hvis der går nogle timer. Er du på tur bruges kold vand og dejen laves om aftenen. Den skal stå frostfrit og hæve.



En pakke bacon i skiver fordeles så halvdelen lægges i bunden af ovnen. Dejen formes til en pølse der når hele vejen rundt i formen, og placeres ovenpå baconskiverne. Endelig placeres resten af baconskiverne ovenpå brødet.

 

Det hele bages i 35 - 50 minutter alt efter varmekilde. Brødet er færdigt når det er sprødt ovenpå, og giver en hul lyd når man banker på det.

 

Varm en gang baked beans og spis det til. Himlen kommer ikke meget nærmere jorden end det.



Er du på tur kan du veje alle tørre ingredienser af, og medbringe dem i en frysepose. Husk lidt ekstra mel, hvis der skulle mangle lidt under æltningen. Erstat evt. gæren med et brev tørgær.

 

Baked beans kan også fås på papkarton, hvilket giver lidt mindre affald at bære rundt på. Før der kommer løftede pegefingre omkring opvarmning af mad direkte i dåsen, skal jeg lige nævne at det ikke er standard, men vi glemte en gryde, og lever da heldigvis fint nok endnu.