Wild woodgas stove

Træforgasningsbrænderen.

 

Jeg har i mange år selv bygget træforgasningsbrændere af alt fra dåser til malerspande. Det er et simpelt projekt, og resultatet er bedre end blot at have en bøtte med et bål i. Det er fascinerende at man kan hente 40% mere varme ud af træet ved at brænde trægasserne også, og så elsker jeg tanken om at kunne klarer mig med det naturlige brændsel jeg kan finde. En hjemmebygget model er dog ikke helt så let og transportvenlig som modellerne der findes på markedet.


Jeg har derfor kastet mit kærlige blik på Wild stove's model der er kan pakkes sammen, har en lav vægt og fornuftig kapacitet. Her går den fint i spænd med den lille Kelly kettle...

Hedder det Vild Stove, eller Wild woodgas Stove. Der er lidt forvirring, men det er samme produkt der tales om. Nogen steder bruges W og andre V. Hos producentern hedder det dog Wildstoves, så jeg søger her på siden at bruge W hele vejen igennem, men håber på tilgivelse når det uheldigvis går galt

 

Dertil kan man medbringe en trangia sprit-brænder hvis alt andet går galt. Eksempelvis på en vandretur hvor det kniber med tørt kvas pga. vedvarende regn.


Postpakken
Postpakken
Pakninge er simpel
Det lover godt for indholdet.
Vild stove leveres i transportpose.
Bemærk størrelsen i forhold til et AA batteri. Det skal nok blive godt.


Den 7. februar var dagen hvor jeg kunne hente min egen Wild woodgas stove på posthuset. Førstehåndsindtrykket blev dog lidt grumset af en fragtpris på 175 kr. på trods af at jeg selv kørte 22 km for at hente den. Det kan naturkom-pagniet godt gøre bedre til den pris. Selv om de bor i Sverige.

 

Men derfra ser det ret lovende ud, så jeg må hjem og eksperimentere med Vildstove, Trangia og gryder.Fuld blus på Wild stove.

Her bruger jeg 8 cm lange kævler af birkegrene. Hugget op i 1. cm stykker er de godt brændsel.Her er princippet bag Wild stove skitseret.

 

Princippet ved alle træforgasningsbrændere er at bålet brænder som vi kender det via den primære lufttilstrømning i bunden af brænderen.


En sekundær luftstrøm trækkes samtidig op gennem mellemrummet omkring brændkammeret og suges ind i brændkammeret gennem hullerne foroven. Den sekundære luft er nu så varm at den antænder de uforbrændte gasser der frigøres under den primære forbrænding.


Altså virker brænderen ikke hurtigere end et tilsvarende bål, men den udnytter brændslet væsentlig bedre. Man anslår at op til 40% af brændværdien i et åbent bål forsvinder gennem uforbrændte trægasser.


Princippet bag træ forgasningsbrænderen.


Wild Stoves hjemmeside


Wild stoves engelske hjemmeside, hvor du også kan finde andet interessant tur udstyr til fossilt brændsel.

Brug dit stove rigtigt


Mange oplever ikke at forgasningsbrænderen fungerer bedre end et almindelig hot stove hvor der kun er primær forbrænding.

Pak dit Wild stove med brændel, og fyr fra toppen. Så er der brændsel til lang tids madlavning.

Køb Wild stove billigt


Brænderen kan købes på Ebay, ved at søge på Wild woodgas stove. Den ligner originalen på en prik, dog med den gamle model grydeholder. Vær opmærksom på toldgrænsen på 80 kr, samt den lange leveringstid.

Køb Wild Stove originalt.


Jeg har endnu ikke fundet en dansk forhandler, så Naturkompaniet i Sverige er fortsat bedste bud på en nordiske forhandling af produktet. 


Andre profesionelle modeller.

 

Retfærdigvis har jeg også kigget på BioLite brænderen, men at betale 1000 kr. mere for at få en oplader til mobilen, er jeg helt enkelt for lidt ude på længere vildmarksture, til at få gavn af - set i forhold til prisen.


Indtil prisen kommer ned i et fornuftigt niveau, vil en powerpack fint kunne klare at holde liv i mobilen for mig. Men ideen med at producere el med din brænder under madlavningen er da genial...


Signe med mit fastbrændsel kit - Vild woodgas stove med gryder. Kelly kettlen skal med i kittet.