Pandekager på turen


Forbered dit eget pulvermix til pandekager:


Lav dit eget pandekagemix. Det holder prisen nede og du bestemmer selv smag og mængde.

 

Sødmælkspulver kan købes i mange indvandrerbutikker. Det er ofte i en dåse, og kaldes Whole milk.


Æggepulver hedder ligeledes Whole eggs, og kan findes i nogle indvandrerbutikker, Man kan også finde det på inter-nettet (- ofte i forbindelse med træningssider, hvor man bruger det som proteinkilde). Her er Storbrittanien et godt bud. Endelig har friluftsbutikkerne det i mindre mængder (men prisen er derefter).


Når man vil gøre pandekage dejen klar,  tilsættes vand, mens der piskes med et piskeris,  Denne portion passer til ca. 4 dl vand og giver 10 pandekager;


250 g mel

2 tsk. sukker

½ tsk. salt

50 g sødmælkspulver

50 g æggepulver (hele æg)

Evt. lidt vanille eller vanillesukker for smagen.



Kulsvierens specialitet - Kolbullar.

 

Traditionel svensk ret med masser af energi. Retten stammer fra skovarbejdere og kulsviere, der måtte klare sig med hvad de havde med i skoven. Køleskab havde man jo ikke.

 

KOLBULLAR - 2 stk

 

2 dl hvedemel

3 dl vand

½ tsk salt

200 g saltet flæsk (helst tørsaltet - Kan også være tørsaltet bacon). 

 

Bland mel, salt og vand så det har tid til at stå og trække. Det kan evt. blandes og hældes på en beholder hjemmefra.

 

Skær flæsket i tern og brun halvdelen af flæsket i margarine, rapsolie eller palmin. Brug gerne bålpande til dette.

 

Hæld halvdelen af dejen i panden til det stegte flæsk. Når "kagen" er klar skal den vendes.

 

Proceduren gentages med den anden halvdel af flæsk og dej.

Server gerne med selvplukkede tyttebær. Det syrlige står sig godt med det salte flæsk i pandekagen.



Afventer indhold


Name this collection of images. You can always change or hide this description.

Afventer indhold


Name this collection of images. You can always change or hide this description.